Ensemble "The Party" | Info @ www.ensemble-theparty.be

“…vanaf midden jaren 1860. In de lente en de herfst trekt de groep musici rond Mr. en Mme. Lemmens-Sherrington (ook wel ‘party’ genoemd), telkens voor een periode van ongeveer 6 weken rond, om zowat elke avond op te treden in de Engelse provincies. Soms zijn er 2 concerten op één dag, met verschillende programma’s… ”

Een muzikaal gezelschap met klinkende namen als  o.a. violist Henry Vieuxtemps , contrabassist Giovanni  Bottesini, Harmoniumspeler Jacques-Nicolas Lemmens, en diens vrouw Helen Sherrington; een beroemde sopraan in die tijd.   

Hendrickje van Kerckhove, Bart Rodyns, Eliot Lawson en Lode Leire brengen deze ‘Party’ weer tot leven.

De erg originele bezetting met drukwindharmonium is daarbij het vertrekpunt. Het repertoire van toen wordt echter uitgebreid met nieuwe programma's.

 

Il Trionfo del Tempo  |  Info @ www.iltrionfodeltempo.com

Musica Antiqua Brugge (MAfestival) vroeg tenor Jan Van Elsacker om rond “Orfeus” een programma samen te stellen, “Il Canto d’Orfeo” werd uitgevoerd op dat vermaarde festival in 2007. Deze vraag was voor Jan een mooie gelegenheid om een intense samenwerking aan te gaan met goede vriend Bart Rodyns. Sindsdien vindt het ensemble de weg naar alle grote podia.

 

Euterpe Baroque Consort  |  Info @ www.eubc.be

werd in 2007 opgericht onder impuls van artistiek leider Bart Rodyns. Zeer snel won dit jonge consort het vertrouwen van verscheidene concertorganisatoren. Zo waren ze bijvoorbeeld te gast tijdens  “Het Festival van Vlaanderen” en  “Cloppenburger Kultursommer (D)”, speelden “Klara in het Paleis 2008 en 2009” (live uitgezonden). Openden “Klara in Izegem” met Biber’s Missa Bruxelensis…. 

                                                                                        

Oltremontano  |  Info @ www.oltremontano.com                                                                      

Al ruim vijftien jaar behoort Oltremontano o.l.v. baroktrombonist Wim Becu tot de internationale top der historische koperblaasinstrumenten. Oltremontano verwijst naar de toonaangevende Vlaamse componisten die in de 15de-  en 16de- eeuw het muziekleven in Europa bepaalden en in Italië bekend waren als “Oltremontani” i.e. “die van over de bergen”. 

 

Collegium Ad Mosam  |  Info @ www.admosam.nl                                                 

Collegium AD MOSAM werd in 1994 opgericht op initiatief van artistiek leider Huub Ehlen. Het ensemble bestaat inmiddels uit een select gezelschap van professionele zangers, solisten en instrumentalisten, die op authentieke maar vooral indringende wijze ambassadeur zijn van boeiende barokmuziek.

 

 

 

             webmaster   CHRISTA   DYCK                                                                                                                                                                          NL  |  ENG