Klavierspeler bij o.a.: 

Les Muffatti, Oltremontano, Utopia, BachPlus, InAlto, Brussels Philharmonic, Osiris Brass, Antwerp Symphony Orchestra,…


Euterpe Baroque Consort  |  www.eubc.be

Bart Rodyns is artistiek leider en klavierspeler van Euterpe Baroque Consort. Dit ensemble brengt barokmuziek op historische instrumenten.  Recente hoogtepunten zijn o.a. 2 programma’s tijdens ‘Iedereen Klassiek’ (Klara, Brugge), openingsconcert van Het Festival van Vlaanderen, Klara in ’t Paleis, Klara in Izegem,…  In 2015 verscheen hun debuut-CD met Orgelconcerti van G.F. Handel en M. Corrette. Vlak erna was er de CD-release met onuitgegeven muziek van Lierse kapelmeesters (i.o. Festival van Vlaanderen, Label Phaedra).


Harmonium-Piano Duo : Bart Rodyns & Nicolas Callot  | 'follow us on Facebook'

Een ‘Harmonium & Piano duo’ is vandaag eerder uniek. Toch was het in de 19de eeuw één van de meest populaire combinaties waarbij het briljante ‘hamerklavier’ gecombineerd werd met het melancholische ‘expressieve orgel’. Kortom in vaardige handen (en voeten) is deze combinatie de ultieme match. Nicolas Callot & Bart Rodyns beheersen deze historische instrumenten als geen ander, bovendien zijn ze al meer dan 20 jaar intens bevriend… 


Oltremontano  |  www.oltremontano.com                                                                      

Al ruim vijftien jaar behoort Oltremontano o.l.v. baroktrombonist Wim Becu tot de internationale top der historische koperblaasinstrumenten. Oltremontano verwijst naar de toonaangevende Vlaamse componisten die in de 15de-  en 16de- eeuw het muziekleven in Europa bepaalden en in Italië bekend waren als “Oltremontani” i.e. “die van over de bergen”. 


Ensemble "The Party" | www.ensemble-theparty.be

Eind 2013 wekten Hendrickje van Kerckhove, Bart Rodyns, Eliot Lawson en Lode Leire het historische ensemble ‘The Party’ (1860) weer tot leven met in de erg originele bezetting drukwindharmonium. Recentere hoogtepunt van deze groep waren de 2 Live uitgezonden concerten vanuit het concertgebouw Brugge op het event ‘Iedereen Klassiek 2016’ van Radio Klara en een pas uitgebrachte CD (ZeD Classics). 

 

             webmaster   CHRISTA   DYCK                                                                                                                                                                          NL  |  ENG